woman at spa having relaxing face mask
Tenul gras

Masca cu capsuni

Aveti nevoie pentru prepararea acestei masti foarte naturale de cateva capsuni pe care le pasati  si le amestecati cu albusul de la un ou. Aplicati aceasta masca pe fata si lasati-o sa actioneze timp de  20 de minute. Apoi clatiti cu apa calduta. Se recomanda sa folositi aceasta masca de cel putin 2 ori pe saptamana.

 

Masca crema cu castraveti si miere

Aceasta masca este recomandata pentru tenul gras si cu pete. Aveti nevoie de:o lingurita de crema nutritiva de noapte, o jumatate de lingurita de miere si 4  felii de castravete crud date prin razatoare. Se maesteca bine ingredientele intr-un bol si se aplica pe fata ntr-un strat  gros. Se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care va clatiti cu apa calduta din abudenta.

 

Gomaj

-Tarate

-Ulei de masline presat la rece

 

Într-un bol, puneti 2 linguri de tărâţe de grău şi câteva picături de ulei de măsline, astfel încât, atunci când amestecati, să obţineti o pastă groasă. Lasati amestecul să stea 10-15 minute, pentru ca tărâţele să se înmoaie.
Curăţati bine tenul, clătiti cu apă călduţă (pentru ca porii să se deschidă) şi aplicati amestecul pe faţă. Masati uşor cu degetele, insistând pe zonele cu puncte negre. La sfârşit, clătiti din abundenţă cu apă călduţă.

Dacă aveti tenul sensibil, puteti înlocui tărâţele de grâu cu mălai, pentru a nu-l irita. De asemenea, în loc de ulei de măsline puteti folosi ulei de argan.

Lasă un răspuns