Hipertensiune arteriala

Hipertensiunea arteriala HTA reprezinta o crestere a valorilor tensiunii arteriale peste limita valorilor normale, bazata pe media intre cel putin doua determinari realizate in doua sau mai multe vizite dupa screeningul initial.

Sunt recomandate urmatoarele ceaiuri : Flori de paducel, de arnica, iarba de coada-calului, de vasc, coada-soricelului, cimbrisor – cate 10 g.

2 lingurite/0,3 l apa

2 cesti pe zi.

Flori de paducel, fructe de paducel, de maces – cate 20 g.

3 lingurite/0,5 l apa

3 cesti pe zi.

 

Unul din cele mai bune tratamente antihipertensive este uleiul de peste, bogat în acizi grasi omega-3. Acesti acizi sunt prelucrati în organism si sunt transformati în niste substante extrem de active, numite eicosanoizi. Acestia scad nivelul de trigliceride (grasimi) din sânge, dilata vasele de sânge, fluidifica sângele si scad astfel tensiunea.

 

Usturoiul este util în scaderea tensiunii deoarece contine sulfide care distrug colesterolul, îmbunatatind astfel circulatia sângelui. Puneti 350 g de usturoi zdrobit în 100 g alcool si tineti la macerat 10 zile. Decantati apoi usturoiul si luati de 3 ori pe zi câte 15 picaturi de suc de usturoi.

Lasă un răspuns