Remedii pentru imbunatatirea circulatiei sangelui

Poate fi o afectiune ereditara, ori din cauza lipsei fierului din organism, a obezitatii sau a unor dereglari hormonale; circulatia periferica este reponsabila de aparitia unei serii de afectiuni, incepand cu migrenele. Deoarece sangele nu mai circula corespunzator prin vene, duce la insuficienta circulatorie, care are ca efect racirea extremitatilor. Pentru a preveni astfel de situatii putem apela la tratamente naturiste:

Usturoiul – este un excelent vasodilatator, 3 catei consumati zilnic sunt suficienti, sau daca nu puteti consuma alimentul in stare pura, puteti comercializa de la magazinele naturiste: tablete sau capsule cu usturoi.

Ceaiul de paducel -Conţinutul în antioxidanţi al păducelului, provoaca relaxarea muşchilor netezi ai inimii şi dilatarea vaselor de sânge, scăzând astfel presiunea şi permiţând creşterea fluxului sanguin. Ceaiul de păducel se prepară prin infuzarea unei linguri de fructe uscate în două căni de apă fierbinte timp de 10 – 15 minute. Ceaiul poate fi baut de trei ori pe zi. Păstraţi ceaiul rămas în recipiente bine închise şi adăugaţi suc de lămâie pentru a conserva substanţele active. Nu consumati ceai de păducel dacă urmaţi un tratament cu medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, fără a consulta medicul, deoarece acest ceai poate creşte activitatea acestor medicamente. Păducelul are proprietatea de a subţia sângele, aşa că dacă luaţi medicamente anticoagulante sau antiplachetare adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe să beţi ceai de păducel.

Miscarea – Sunt suficiente 30 de minute de plimbare pentru a imbunatati circulatia sangelui, deasemanea foarte bune sunt si dusurile scotiene ( alternarea temperaturilor reci cu cele calde).

Lasă un răspuns