Tratamente cosmetice pentru curatarea si micsorarea porilor

rid_of_blackheads

Dacă aveti tenul gras sau mixt, porii dilataţi reprezintă o problemă. Va propun  o soluţie eficientă şi rapidă : masca naturală din albuş de ou şi suc de lămâie. Albuşul de ou absoarbe excesul de sebum, având un efect astringent şi micşorând porii. În acelaşi timp, exfoliază tenul, îndepărtând murdăria din pori şi celulele moarte. În plus, sucul de lămâie curăţă şi el porii în profunzime si ajuta la micsorarea porilor.

  • un albuş de ou
  • 5-6 picături de suc de lămâie

 

  1. Bate bine albuşul de ou, apoi amestecă-l cu puţin suc de lămâie.
  2. Curaţă-ţi bine faţa cu apă călduţă, pentru a îndepărta impurităţile şi a deschide porii.
  3. Aplică masca pe faţă, folosind degetele. Evită zona ochilor şi pe cea a gurii, unde pielea nu este grasă şi se poate irita foarte repede.
  4. Lasă masca pe faţă aproximativ 15-20 de minute, pentru a acţiona. Pe măsură ce se usucă, albuşul va forma o peliculă subţire şi vei avea senzaţia că pielea te strânge.
  5. Clăteşte faţa cu apă călduţă şi hidrateaz-o cu o cremă potrivită tipului tău de ten.

 

O alta metota de incredere ar fi urmatoarea:

Faceti o infuzie cu ceai de musetel si tineti fata in aburul ceaiului pentru deschiderea porilor . Puneti pe degetele aratatoare fasa de pansament si scoateti continutul porilor fara a traumatiza pielea. Dupa scoaterea punctelor negre, da-ti pe fata cu un spray cu apa termala sau cu ceai de galbenele folosit in loc de lotiune tonica.
Aplicati apoi o masca cu argila (inchide porii si are efect antibacterian). Dupa indepartarea mastii, aplicati crema hidratanta potrivita tenului dvs.

Lasă un răspuns